Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jsem znechucený

Jsem znechucený z toho, že kde kdo je znechucený, zhnusený, otrávený a má blbou náladu. Teoreticky bychom všichni měli být blažení, ale nejsme, čím to? Abychom přišli na původ, musíme se vrátit dvacet let zpátky, až k té slavné sametové revoluci. Chtělo by to napsat mnohastránkové pojednání, snad knihu, já však mohu vše shrnout jen do jednoho krátkého článku

Byl podzim, byla sametová revoluce, manifestace, náměstí plná lidí zvonících klíči a radujících se, že jsou u toho, když se mění dějiny, že vyprovázejí reálný socialismus a komunismus do nenávratného zapomnění. Bohužel, nevyprovodil nikdo nikoho. To jenom parta kolem pana Jakeše přešla do ústraní, z tajemníků se stali byznysmeni, našlo se i dost míst ve vládě a v parlamentu, u policie. Klídek, nic se neděje. Někdo se stal advokátem, další zůstali u soudu… a můžeme počítat dál.  Konec konců, Komunisté jsou v parlamentu nepřetržitě již někdy od třicátých let a možná ještě déle. Asi se při tom zvonění stala nějaká chyba. Nakonec všechno odskákal Antonín Kapek, který se čestně zastřelil, potom také tajemník Štěpán si odseděl asi dva roky, co to je?  Potom ještě jedna babka, která jak jsem viděl má již průvan v hlavě a nějaký dědula.

 

S prvním zazvoněním klíčů se začali rojit salonní a levicoví intelektuálové, aby uskutečnili svoje sny o nové společnosti, řízené referendy a radou moudrých, bez politických stran. Všichni budou mluvit do všeho a nikdo se s nikým nedohodne.  Jak to v takové společnosti bude vypadat, nám v malém předvádí strana Věci Veřejné. A to v přímém přenosu.

 

Bohužel, jsou ti hlasatelé nového světa již usazení v některých stranách, v odborech a spolcích i v profesních a zájmových organizacích a samozřejmě také v médiích. Že by měli nějaký velký zájem, aby se nám dařilo, nemohu postřehnout. Jdou za nimi zprávy pouze katastrofické.

 

Takže, pokud se nám nepodaří udělat to, co mělo být uděláno již před dvaceti lety, to je vytvořit fungující společnost ve které odbory a spolky nebudou moci ovlivňovat politické dění ve společnosti, pak se v podobném marastu budeme potácet ještě dlouho. A také platí: mnoho stran, voličova smrt. Přečetli jste si někdy, kolik stran kandiduje ve volbách? Pokud to nevíte tak to nechtějte vědět. Vaše nálada by se ještě zhoršila.

 

Možná to bude chtít mnoho změn, ale rozhodně bychom měli zapomenout na zhnusení, blbou náladu a místo neproduktivního nadávání se angažovat.

 

A opět opakuji, co jsem již před nedávnem tady napsal. Nevěřte nikomu, kdo Vám bude slibovat modré z nebe.

Autor: Stanislav Vávra | neděle 17.4.2011 18:49 | karma článku: 15,53 | přečteno: 1221x
  • Další články autora

Stanislav Vávra

Jen pár slov

Když je vám osmdesát, tak to není žádný med, natož požitek z třho stáří. Máí to jen jednu výhodu, hodně si pamatujete. Ovšem když o tom přemýšlím, tak v tom vlastně žádnou výhodu nevidím. Prožil jsem válku, komunizmus a nikdy na té straně kde se rozdával med. A teď zase přichází

16.6.2013 v 18:49 | Karma: 10,47 | Přečteno: 412x | Diskuse| Ostatní

Stanislav Vávra

Doba disidentů končí

Kdo nestihne přesednout a to rychle, nebo udělá-li to později, nebo bude vyčkávat, bude mít smůlu, jak se teď s oblibou říká – bude již mimo.

16.3.2013 v 18:28 | Karma: 12,63 | Přečteno: 578x | Diskuse| Politika

Stanislav Vávra

Velezrada?

Patrně tu o velezradu jde, ovšem je otázka kdo se jí dopustil, či dopouští. V podstatě anonymní sdržení sociálně demokratických senátorů podává žalobu na prezidenta za to, že využil svého práva a k ukončení svého úřadu udělil amnestii. Jde o humání čin, který se nevyužívá jen u nás, ale je to nástroj běěžný ve všech civilozovaných státech.

27.2.2013 v 19:00 | Karma: 31,37 | Přečteno: 1142x | Diskuse| Ostatní

Stanislav Vávra

Delirium loci

Amazonka křepčí v nejlítější řeži.Remy De Gourmont: Listy amazonce.S večerem ožívá dostavují se nápady a představy krásných dívek ho vyhánějí do ulic Je truchlivé když k podzimu odlétají okrasní a přítulní ptáci a jejich hnízda obsazuje nerudné společenství neučesaných havranů Ulice plné havranů Zobáky ohmatávají kavárny bary i soukromé sály kde si probírají peří klovou se a krmí zbytky svých sousedů I sojky se stěhují se zimou do měst a probarvují smutek ulic svým peřím.

29.10.2012 v 16:39 | Karma: 7,04 | Přečteno: 879x | Diskuse| Kultura

Stanislav Vávra

Safírové nábřeží (podobenství o štěstí)

Pod hustým keřem divokých růží se na travnatém břehu slepého ramene Vltavy objímali invalidní milenci V jejich úporném zmítání kdy se pokoušeli za každou cenu dojít k milostnému spojení nebylo možné přijít na to která končetina komu patří a která končetina komu schází Ani z jejich vzdychání a zvuků a zmatených slov se nedalo zjistit kdo je slepý a kdo hluchý Pozoroval jsem je ukrytý za safírovou záclonou vodní hladiny a i když jsem věděl že je to nepřirozené otřásala mnou touha se svléci a proplést se s nimi.

23.10.2012 v 17:37 | Karma: 5,50 | Přečteno: 516x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

KOMENTÁŘ: Kdo zabil penzijní reformu? Svůj díl nesou vláda i opozice

24. dubna 2024

Premium Ani po dvaceti letech diskusí se nedočkáme konsenzuálně přijaté reformy penzí, ale jen...

Seniorka při vystupování spadla pod tramvaj a zemřela, policie stíhá řidiče

24. dubna 2024  13:51

Obviněním řidiče tramvaje z usmrcení z nedbalosti skončilo po více než půl roce vyšetřování loňské...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  13:49

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Spolužáka kopali i bili pěstmi, za surové napadení dostali mladiství podmínku

24. dubna 2024  13:34

Okresní soud v Děčíně rozhodl o podmíněných trestech pro dva mladistvé, kteří loni v září brutálně...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 932x
Božím dopuštěním básník, možná spisovatel - stařík, který se dožil jednadvacátého století a chce v něm ještě nějakou chvíli žít. Jsem přítelem mladých, sebevědomých a odvážných lidí, pro které ještě krása,láska a poezie (imaginace) něco znamenají.
http://www.stanislav-vavra.cz

Seznam rubrik